LA LÒGICA DE LA INEFICIÈNCIA…

Publicado: junio 8, 2012 en Uncategorized

Recordo haver llegit en algun lloc, possiblement en algun article del gran Xavi Fané, la diferència en la percepció del mountain-bike que tenen els americans i els europeus, i més remarcat encara si mirem al sud dels Pirineus.
En poques paraules la diferència ve donada pel concepte “diversió” front el concepte de “competició”. Crec que no cal dir a quina banda de l’Atlàntic correspon cadascun d’ells.
Ens podríem passar hores i hores divagant sobre els defectes i les virtuts d’uns i d’altres, però en aquest cas el que m’interessa és remarcar eixa gràcia que tenen els americans en transformar tot allò que toquen en “entertainment”.
Si això ho apliquem a la bici de muntanya i fem un esforç (els europeus) en extirpar el component competitiu, que des de fa anys ens han inculcat com a cosa inseparable de qualsevol activitat esportiva, entendrem millor la filosofia americana, i més important, ens desprendrem de molts prejudicis.
No vull pecar d’hipocresia en aquesta entrada, jo mateix he explorat eixe mon pseudo-competitiu dels aficionats (o globeros) de la bici, des de la bici de carretera fins a rutes masoquistes en btt. Precisament continuo tenint la doble de rally lleugera, però el horitzó s’ha ampliat, i després de tastar una bici de generós recorregut he donat un pas més. Aquest pas, com podeu endevinar, va més en la direcció del “fun” i no tant en la direcció del patiment. Possiblement estes reflexions puguen ser una de les conseqüències de l’edat, no ho se, però si és així, de moment és una conseqüència ben rebuda.
Com alguns sabeu, he posat a la venda la meua bici de carretera, desprès d’alguns dubtes i de dos anys sense tocar-la. I aquesta se’n va per fer-li lloc a una nova convidada al garatge, un concepte de bici diferent, inclús alguns diran “ineficient”, però que sempre m’havia fet curiositat, i això sí, amb la premissa del “FUN” ben present:
MUNTAGE DE LA “RAGLEY BLUE PIG X”….. o mi “CERDITA AZUL”

 

 

Anuncios
comentarios
  1. Bueno me ha agradat el teu tex pero al teu germa de tan en tan necesite alguna marcha competitiva aunque pa el dia a dia preferisco eixi en la meua grupeta de tots els disaptes.Saludos y a disfruta de eixe juguet que has adquirid…

  2. Pablo dice:

    Si senyor, Pon una cerda en tu vida.

  3. […] Este fin de semana hemos estado de estreno. De acuerdo con ese deslizamiento hedonista del que daba cuenta recientemente, me he provisto de una bici un poco más disfrutona, concretamente una Canyon Strive, que tiene 160 mm. de recorrido tanto delante como detrás. Eso por mi parte, por la suya, Alberto, maestro porteador curtido y de vuelta de las más estresantes escenas del BTT, se ha hecho con una, (cito textualmente), “Cerda Azul”. Aquí tenéis una exposición razonada de sus motivos, (muy recomendable): https://flowridemtb.wordpress.com/2012/06/08/la-logica-de-la-ineficiencia/. […]

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s